۱۰ بانوی برتر کارآفرین ایرانی را بشناسید
عکس : admin | 2019/06/26 | 9:30
زنان کارآفرین نمونه و اراده آهنین ایرانی هم، کم نیستند. علاوه بر مردان، امروزه زنان نیز در امر اشتغال و مدیریت وارد شده و سعی دارند از این قافله عقب نباشند. البته شکافهایی در این زمینه وجود دارد اما باز هم میتوان به موفقیت زنان در امر کارآفرینی امیدوار بود. نقش مدیریتی زنان در ایران تا امروز کم بوده اما رفته رفته شاهد حضور پررنگ زنان در زمینههای مختلف هستیم. موضوعاتی که در ادامه به بررسی و بحث در مورد آنها خواهیم پرداخت به شرح زیر هستند:
تعریف شما از زن موفق چیست؟ یک زن موفق باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟ بهتر است در ابتدا تعریفی از یک زن موفق داشته باشیم. ممکن است هر کدام از شما تعریف مشخص و متفاوتی از موفقیت برای خود داشته باشد، اما میتوان به این نکته اشاره کرد که برخی از ویژگیها بین بیشتر آنها مشترک است. ویژگیهایی چون داشتن پشتکار بالا و احساسات عمیق در بین همهی زنان موفق مشترک است؛ زیرا در واقع انسان بدون احساس و اشتیاق نمیتواند هیچ کاری را انجام دهد چه برسد به اینکه در آن کار موفق هم شود. کارآفرینان برتر زن ایرانی، هوشیار و زیرکاند و با وجود محدودیتها و قوانین مختلفی که ممکن است در جامعه برای آنها وجود داشته باشد، دست به کارآفرینی و خلاقیت میزنند. زنان موفق و کارآفرین ایرانی ممکن است با موانعی روبه رو باشند و محدودیتهایی پیش پای آنها وجود داشته باشد، اما از تلاش نمیایستند. آنها محدودیت را، چه اجتماعی باشد، چه فرهنگی و چه غیره مانعی برای خود نمیدانند. یک زن موفق به جلو حرکت میکند و دست به کارآفرینی و خلاقیت میزند.
زنان موفق ویژگیهایی جالب و منحصر به فرد دارند که در ادامه به برخی از این ویژگیها اشاره میشود:
گفته شده که یکی از مهم ترین معیارها برای سنجش میزان توسعه و موفقیت یک کشور، اهمیت و اعتباری است که به زنان آن کشور داده میشود. نگاه جهان به زنان تغییر کرده و بیشتر به سمت آنها معطوف شده است. برای توسعه اجتماعی ، تسریع در فرایند توسعه اقتصادی و عدالت اجتماعی، اگر به زنان بهعنوان یک نیروی فعال و سازنده نگاه شود، حتماً میتوان تأثیر آن را در روند توسعه و افزایش کمی و کیفی کارهای انجام شده دید. زنان ایرانی میتوانند نقشی مهم و تأثیرگذار در اشتغال و اقتصاد کشور داشته باشند. زنان موفق، سرمایههای ملی هر کشوری هستند. زنان ایرانی در گذشته در اشتغال کشور نقشی مهم نداشتهاند. اما امروزه زنان نیز در حال تلاش برای نشان دادن خود و به دست آوردن موفقیتهای بیشتر هستند. باید گفت که زنان در تولید ملی نقش بسزایی دارند و لازم است که این نقش جدیتر گرفته شود؛ شاید بهتر باشد بگوییم که بدون حضور زنان در جامعه نمیتوان جایگاه مناسبی را در سطح جهان به دست آورد. زنان موفق سرمایههای ملی هستند. حتماً شما هم تاکنون در مورد زنان کارآفرین نمونه ایرانی چیزهایی شنیدهاید و حتی ممکن است با آنها نیز آشنا باشید. کارآفرینان برتر زن ایرانی با اراده و پشتکاری که دارند موفق شدهاند در اشتغال ایران جایی برای خود به دست آورند. تعدادی از این زنان موفق در کشورهای دیگر زندگی میکنند و عدهای نیز در داخل کشور هستند و سعی دارند تا در راه آبادی این مرز و بوم بکوشند و راه امید و نجاتی نیز برای جوانان ایران باشند. ۱-یاسمن مویدی
یاسمن مویدی از کارآفرینان برتر زن ایرانی است. وی موسسه صلح و دوستی بین المللی برای تونیک را در سال ۱۳۴۸ تأسیس و آن را مدیریت میکند. وی در مقطع کارشناسی گروه کالایی تجهیزات ورزشی تحصیل کرده و در این موسسه برای ۴۰۰۰ هزار بانو شغل ایجاد کرده است. مویدی همچنین عضو هیئت رئیسه چندین مجموعه و موسسه و انجمن در ابعاد ملی و بین المللی است و توانسته دو جایزه مهم در زمینه اشتغال را از آن خود کند.
در ادامهی معرفی زنان کارآفرین ایرانی ، به بیوگرافی مرضیه سنوئی محصل میرسیم. وی کارشناس شیمی است و در گروه کالایی صنایع غذایی فعال است. سنوئی همچنین مدیرعامل شرکت داروسازی اکسیر گل سرخ است که در سال ۱۳۸۴ تأسیس شده است. سنوئی در صنفها اتحادیههای مختلفی نیز عضو است که میتوان به موارد زیر اشاره نمود: وی که از جمله کارآفرینان برتر زن ایرانی است، موفق شده تا از سازمانهایی بسیار تاییدیهها و لوح تقدیرهایی دریافت کند که میتوان موارد زیر را نام برد:
در این مقاله تصمیم داریم تا کارآفرینان برتر زن ایرانی را معرفی کنیم و ببینیم که این زنان کارآفرین نمونه تا امروز چه فعالیتهایی انجام دادهاند و چه میزان در این راه موفق بودهاند.
تعریفی از یک زن موفق
یک زن موفق خود میداند که لازم نیست در همهی امور موجود با موفقیت عمل کند؛ در واقع کمال گرایی در این زنان وجود ندارد؛ زیرا میدانند که ممکن است این امر منجر به نا امیدی شود. این یک نکته مهم است که نباید فراموش کرد که زنان موفق هرگز به سراغ آن نمیروند.
یک زن موفق خطر میکند و توانایی خطر کردن را نیز دارد. وی به خود اعتماد دارد و سعی میکند که آن را تقویت کند. زن موفق به خود اطمینان دارد که میتواند به موفقیت برسد و یک قدم از دیگران جلوتر حرکت کند. البته زنان موفق از حمایتهای اطرافیان نیز استفاده میکنند و قدر آن را میدانند؛ زیرا این موفقیت را تنها به دست نیاوردهاند و افرادی آنها را حمایت و کمک کردهاند. شاید موانع فرهنگی و اجتماعی پیش پای زنان موفق قرار داشته باشد اما آنها از این موضوع هیچ هراسی ندارند و میدانند که هیچ چیزی نمیتواند مانع آنها برای رسیدن به اهدافشان شود.ویژگیهای یک زن موفق
نقش زنان ایرانی در اشتغال کشور
البته برای اشتغال زنان موانع و محدودیتهایی وجود دارد و چه بسا این امر باعث شده که زنان تاکنون نقش کم رنگ داشته باشند. این موانع بیشتر به ساختار کشورها برمیگردد و بخشی از آن موانع غیر توسعهای و غیرساختاری است. از جمله موانع توسعهای میتوان به موانع اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی اشاره کرد و موانع غیر توسعهای نیز مربوط به ویژگیهای شخصیتی و فیزیولوژی زنان است.معرفی ۱۰ بانوی برتر کارآفرین ایرانی
زنان کارآفرین نمونه ایرانی موفق شدهاند تا با تلاشهای بسیار خود، پشتکار و عزم راسخ، به موقعیت اجتماعی بالا، ثروت و سرمایههای انبوه دست یابند. آنها در راه آبادی کشور و عدم وابستگی آن به بیگانگان میکوشند و فرصتی را نیز برای علاقهمندان فراهم کردهاند تا آنها در داخل کشور مشغول به فعالیت شوند.
در ادامهی این بخش به معرفی زنان کارآفرین ایرانی و نمونه خواهیم پرداخت و با اسامی و فعالیتهای ۱۰ مورد از آنها آشنا خواهیم شد. آنها مدیرانی موفق، مادرانی مهربان و همسرانی وفادار و اهل خانواده هستند.۲-مرضیه سنوئی محصل
۳-زهره صداقت سلطان آبادی
زهره صداقت سلطان آبادی نیز که از زنان کارآفرین نمونه است، مدیرعامل مجموعهای را برعهده دارد که شاغلین آن همگی زنان سرپرست خانوار یا زنان بد سرپرست هستند. حوزه فعالیت وی منسوجات است و فوق دیپلم مدیریت کسب و کار دارد. سلطان آبادی این واحد تولیدی را در سال ۱۳۸۵ تأسیس کرده و نام آن را تولیدی صداقت انتخاب کرده است. سلطان آبادی عضو مجامع امور صنفی بانوان خیاط است و تاکنون توانسته جوایزی مهم از استانداری خراسان دریافت کند.
۴- زلیخا عادلی
از دیگر کارآفرینان برتر زن ایرانی ، زلیخا عادلی است که توانسته در سال ۱۳۸۲ آموزشگاه فنی حرفهای آزاد نگارستان که از شرکت تعاونی و صنایع دستی فرش دستباف گل نگار ترکمن است، را تأسیس کند. وی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده است. از جمله وظایف و فعالیتهای این بانوی برتر ایرانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عضو شورای آموزشی، طراح و ممیزی سؤالات
- عضو هیئت امنای کانون کارآفرینان استان
- رئیس کمیسیون بانوان کانون کارآفرینی استان گلستان
- ناظر فنی نمونه
- رابط و مشاور اداره تعاون شهرستان در فرمانداری
- عضو انجمن کتابخانه عمومی
۵-مرضیه مکرمی
از دیگر زنان کارآفرین نمونه ایران، مرضیه مکرمی است. وی تا مقطع کارشناسی تحصیل کرده و در سال ۱۳۸۹ شرکت صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی شهرستان مرودشت را تأسیس کرده و خود مدیرعامل آن است. ۳۰۰ زن، مشغول فعالیت زیر نظر وی هستند. از جمله موفقیتها و دستاوردهای وی به شرح زیر است:
- دریافت لوح تقدیر از مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان روستایی و عشایری
- دریافت لوح تقدیر از مرکز آموزش بازرگانی استان فارس
- دریافت لوح تقدیر از فرمانداری شهرستان مرودشت
- دریافت لوح تقدیر از مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت
- دریافت لوح تقدیر از مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور زنان
مکرمی عضو جمعیت هلال احمر و مسئول صندوق اعتبارات زنان روستایی نیز، است.
۶- فاطمه مقیمی
فاطمه مقیمی تحصیلات دکترا دارد و در گروه کالایی حمل و نقل مشغول به فعالیت است. وی شرکت کشتیرانی و حمل و نقل بین المللی سدیدبار را در سال ۱۳۶۸ تأسیس کرده و سمت مدیرعامل آن را دارد. ۳۶ نفر از شاغلین وی را زنان تشکیل میدهند. وی موفق شده عنوان کارآفرین برتر جهان اسلام توسط بانک توسعه اسلامی بین ۵۶ کشور را به دست آورد و کارآفرین برتر کشوری در چندین سال متوالی باشد.
۷-سهیلا سلحشور کردستانی
سهیلا سلحشور کردستانی نیز از جمله کارآفرینان برتر زن ایرانی است. وی دارای مدرک فوق دکترای تخصصی بیولوژی است و در گروه کالایی تجهیزات پزشکی و دارویی مشغول به فعالیت است. دکتر کردستانی شرکت کیتوتک را در سال ۱۳۸۰ تأسیس کرده و مدیرعامل این شرکت است. شرکت وی یکی از شرکتهای موفق این حوزه است که معروفیت جهانی نیز دارد. سلحشور کردستانی دارای ۲۲ مورد اختراع ثبت شده و همچنین بیش از ۵۰ مقاله در ژورنالها و نشریات داخلی و خارجی است و دو کتاب هم در حوزه کاری خود دارد. وی یکی از زنان کارآفرین نمونه کشور است.
۸- رخشان بنی اعتماد
در معرفی زنان کارآفرین ایرانی ، میرسیم به رخشان بنی اعتماد. بنی اعتماد یک هنرمند بسیار محبوب است که در حوزه سینما فعالیت کرده و یک فیلمساز بسیار موفق است. وی بانویی خلاق است که در فیلمهای خود مسائل و مشکلات بانوان را بسیار واقعبینانه و درست مطرح میکند.
وی کار خود را از سال ۱۳۶۰ آغاز کرده و توانسته در گروه کالایی صنایع فرهنگی خلاق، جایزه بانوی برتر را از آن خود کند. وی در مقام کارگردان، نویسنده، برنامه ریز، مشاور کارگردان، دستیار کارگردان، منشی صحنه، مشاور فیلمنامه، بازیگر، تهیه کننده و سرمایه گذار فعالیت کرده و از کارآفرینان برتر زن ایرانی است.
۹- فریال مستوفی
فریال مستوفی فوق لیسانس آمار و اقتصاد دارد و در گروه کالایی معدن و صنایع معدنی مشغول به فعالیت است. وی شرکتهای هلدینگ (KDD Group) را در تاریخ ۱۳۷۲ تأسیس کرده و در سمت مدیرعامل آن مشغول به فعالیت است. از جمله فعالیتهای این بانوی موفق میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (دوره هفتم و هشتم)
- عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران (دوره هفتم و هشتم)
- نایب رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران (دوره هفتم)
- رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران (دوره هشتم)
- رئیس کمیته سرمایه گذاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران (دوره هشتم)
- هیئتمدیره اتاق بازرگانی ایران و چین
- رئیس کمیسیون سرمایه گذاری اتاق بازرگانی ایران و چین
۱۰- آزاده داننده
آزاده داننده از دیگر زنان کارآفرین نمونه ایرانی است. وی تحصیلات خود را مقطع لیسانس مهندسی و علوم کامپیوتر، در گروه کالایی ارتباطات و فناوری اطلاعات به پایان رسانده و در این زمینه هم فعالیت میکند. وی شرکت فناوران اطلاعات بهاران را در سال ۱۳۸۳ تأسیس و خود مدیرعامل آن است. شرکت وی یک مجموعه موفق و شناخته شده در این حوزه است و محیط کار وی کاملاً زنانه است. از جمله فعالیتهای این بانوی موفق میتوان موارد زیر را نام برد:
- عضو هیئت مدیره سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران
- عضو شورای مرکزی سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور
- عضو انجمن زنان کارآفرین
معرفی زنان کارآفرین ایرانی موضوع اصلی این مقاله بود. در ابتدا تعریفی از زن موفق ارائه شد و در ادامه ویژگیهای یک زن موفق، نقش زنان در اشتغال ایران و در آخر هم ۱۰ بانوی کارآفرین موفق ایرانی معرفی شدند. این بانوان موفق هر کدام تاکنون توانستهاند در زمینه کاری خود به دستاوردها و موفقیتهای بسیاری دست یابند.
منبع:tivan.org