تنظیمات
اندازه فونت :
چاپ خبر
گروه : admin
حوزه : آموزش
شماره : 3203
تاریخ : 7 آوریل, 2021 :: 12:42
مراحل راه اندازی یک رستوران موفق و پر درآمد امروزه افراد به دلیل تغییر سبک زندگی، کمتر وقت خود را صرف غذا درست کردن می‌کنند و ترجیح می‌دهند از غذاهای خوشمزه‌ رستورانی استفاده کنند. یکی از مشاغلی که همیشه پررونق بوده است و طرفداران زیادی دارد، داشتن یک رستوران یا فست‌فود است.

ممکن است در نگاه اول مراحل راه اندازی رستوران کار راحتی باشد، اما باید بگوییم این حرفه کاری پرچالش و جذاب است. فراموش نکنید که این کار یکی از پرطرفدارترین و سودآورترین شراکت‌های کاری بین دو نفر است.

برای راه‌اندازی یک رستوران یا فست‌فود ابتدا باید هزینه، تامین سرمایه و تجهیزات و سپس نمونه قرارداد مشارکت در راه اندازی رستوران را در نظر بگیرید. اگر شما نکات مهم برای ورود به این حرفه را ندانید دچار مشکل می‌شوید و حتی ممکن است شکست بخورید.  بنابراین مطمعنا برای این برنامه‌ریزی‌ها نیاز به مشاوره دارید.

در این مقاله می‌خواهیم شما را با چگونگی راه‌اندازی یک رستوران یا فست‌فود، و مراحل آن بیشتر آشنا کنیم.

قدم اول! تاسیس رستوران یا فست‌فود، یا اخذ نماینگی

اولین تصمیمی که در این مرحله می‌گیرید این است که آیا می‌خواهید یک رستوران یا فست‌فود جدید تاسیس کنید، یا این‌که نمایندگی یکی از آن‌ها را در اختیار بگیرید. از مزیت‌های گرفتن امتیاز این است که شما کار خود را یا یک برند معروف شروع می‌کنید، و تبلیغات هم توسط همان برند انجام می‌شود.

اما از معایب آن می‌توان گف که شما علاوه‌‌بر این که باید در ابتدا مبلغی به آن شرکت بپردازید، همیشه باید درصدی از سودتان را هم به آن‌ها بپردازید. در نتیجه می‌توان گفت برای اخذ نمایندگی به سرمایه بیشتر و یک قرارداد اعطای نمایندگی نیاز دارید نیاز دارید، ولی شانس موفقیتتان بیشتر است.

مشتریانتان چه کسانی باشند؟!

باید این را بپذیرید که شما نمی‌توانید تمامی بازار را برای خود جذب کنید. پس به شما توصیه می‌کنیم مشتریان خود را انتخاب کنید و مناسب با خصوصیات آن‌ها برنامه‌ریزی کنید. این انتخاب بستگی به سن مشتریان، مکان رستوران یا فست‌فود، بودجه ، فرهنگ و دین آن‌ها دارد. به عنوان مثال اگر مخاطبین شما متولد سال‌های ۱۳۴۵ تا ۱۳۶۰ باشند، این افراد به خانواده اهمیت خاصی می‌دهند. برای این افراد محیطی را آماده کنید که برای خانواده مناسب باشد. یا اگر رستوارن شما نزدیک به دانشگاه است باید دکور و محیطی جوان‌پسندانه و خلاق داشته باشد تا بتوانید جذب حداکثری از مشتری را به واسطه فراهم کردن فضای خوب، بدست بیاورید.

انتخاب نام مناسب

از جذاب‌ترین مراحل راه اندازی رستوران یا فست‌فود انتخاب نام آن است. باید دقت کنید که این نام، برند کسب و کارتان می‌شود و آن‌چنان باید خلاقانه باشد که از رقبای خود متمایز شوید و دیگران باید آن را به خوبی در ذهن بسپارند. همچنین این نام باید با طراحی منو، چیدمان و دکوراسیون هماهنگی داشته باشد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که این نام را فقط یک بار می‌توانید انتخاب کنید، پس تا می‌توانید دقت کنید.

انتخاب مکان مناسب

مکان مناسب رستوران یا فست‌فود شما، نقش مهمی در سوددهی و جلب مشتری شما دارد. سعی کنید مکانتان را در جایی انتخاب کنید که رفت‌وآمد زیادی داشته باشد، مثل نزدیک به مراکز خرید، دانشگاه، بازار و… مطمعنا قیمت خرید و اجاره در این مناطق بالاتر از مناطق دیگر است. همچنین شما باید جای پارکینگ ماشین‌ها و طرح ترافیک را هم در نظر بگیرید.

پول توی جیبتان را نگاه کنید!

قبل از هر کاری، سرمایه‌ای که برای این کار در نظر گرفتید را بررسی کنید. در اینجا به چند نمونه از هزینه‌هایی که باید در نظر بگیرید، اشاره می‌کنیم: هزینه‌ی خرید یا اجاره مکان، خرید تجهیزات، مواد اولیه، دکوراسیون، لوازم آشپزخانه، هزینه سرآشپز، تبلیغات، بازاریابی، بیمه، مالیات، حقوق کارگران، هزینه آب، برق، گاز، هزینه گرفتن نمایندگی و…

هزینه‌هایی که برایتان نام بردیم بستگی به مکان و کیفیتی که ارائه می‌دهید دارد. معمولا در ابتدای کار ممکن است سود زیادی نداشته باشید و به ناچار از جیب خرج کنید یا با یک شریک مناسب قرارداد مشارکت ببندید، پس باید از کافی بودن سرمایه مطمئن شوید تا پول کم نیاورید.

انتخاب منو‌ی جذاب

با طراحی منو، مشتریان شما متوجه می‌شوند که شما چه غذاهایی و با چه قیمتی ارائه می‌دهید. یک رستوران می‌تواند انواع غذاهای دریایی، ملل، سنتی، فست‌فودها و… را ارائه دهد. منوی غذایی فست‌فودها هم ممکن است متفاوت باشد .به عنوان مثال بعضی از فست‌فوت‌های کوچک فقط فلافل می‌فروشند و بعضی دیگر پیتزا و ساندویچ سرد می‌فروشند. به هر حال هر کدام که انتخاب کردید باید با کیفیت بالایی ارائه دهید در غیر این صورت مشتری برای بار دوم به شما مراجعه نمی‌کند.

تجهیزات موردنیاز رستوران یا فست‌فود

تجهیزات مورد نیاز در آشپزخانه رستوران یا فست‌فود شامل گاز، فر، سرخ‌کن، یخچال، فریزر، ماشین ظرفشویی، کباب‌پز، ظروف آشپزی و… است که بایدآن‌ها را تهیه کنید. همچنین باید ظروف سرو غذا از جمله بشقاب، قاشق و چنگال، لیوان، دیس و… را برای سرو غذا خریداری کنید. از دیگر تجهیزات موردنیاز رستوران، می توان به میز و صندلی، پارچه‌های رومیزی، دستمال کاغذی، پرده، دکوری، گلدان، تابلوها، دستمال توالت، مایع دستشویی، خلال دندان و دیگر وسایل اشاره کرد.

بازاریابی کنید و مشتری جذب کنید

برای این که هر چه زودتر شناخته شوید و فروشتان بیشتر شود باید به فکر تبلیغات و بازاریابی باشید. نحوه بازاریابی شما بستگی به گروه مخاطبتان دارد. برای مثال می‌توانید به مشتریان خود وای‌فای رایگان هدیه بدهید، با این ایده مشتریان شما ترغیب می‌شوند که باز هم به رستوران شما بیایند. یا این که می‌توانید به کودکان کادو یا بادکنک بدهید.

خیلی از رستوران‌ها با همین ایده‌های ساده به موفقیت‌های بزرگی رسیده‌اند. از دیگر ایده‌های تبلیغاتی می‌توان به کوپن‌های تخفیف، قرعه کشی، تبلیغات بنری، تراکت، تبلیغ اینترنتی، کمپین‌های تبلیغاتی در شبکه‌های اجتماعی مثل توییتر، اینستاگرام و حتی تبلیغ در صداوسیما اشاره کرد.

استخدام نیروهای ماهر از مهمترین مراحل راه اندازی رستوران

یکی از مهم‌ترین مراحل راه اندازی رستوران یا فست‌فود استخدام نیرو است. برای این که بتوانید خدمات بهتری در اختیار مشتریانتان بگزارید باید افراد حرفه‌ای و مناسب را استخدام کنید. نیروهای شما باید به خوبی کار خود را انجام دهند زیرا درصد زیادی از سود شما به نحوه خدمات آن‌ها بستگی دارد. سعی کنید برای هر پستی بهترین فرد را انتخاب کنید. شما باید پرسنل رستوران خود را به خوبی آموزش دهید و آن‌ها را از اهداف رستوران یا فست‌فوت آشنا کنید.

نیاز به قرارداد مشارکت در راه اندازی رستوران دارید؟

و اما نکته آخر این که این حرفه به دلیل اشباع شدن برای تازه‌‌واردها کمی سخت است. حتی اگر امتیاز یک شرکت معروف را بگیرید، به زمان نیاز دارید تا به شهرت و سود بالا برسید. شما باید تا زمانی که روی غلطک بیفتید خونسردی خود را حفظ کنید و با بحران‌ها بجنگید.

منبع: vindad.com

© 2024 تمام حقوق این سایت برای دیده شو محفوظ می باشد.