بهترین ایده های کارآفرینی
راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی مبتنی بر ابزارهای فناوری اطلاعات و ارتباطات، نیازمند یک برنامه عجیب و غریب مهندسی شده و بر مبنای آنالیز دقیق فرصتها و ضعفها نیست. به بودجه کلان نیازی ندارد و حتماً برای مدیریت آن، نیازمند کسب مدرک فوق لیسانس در رشتههای کامپیوتر و فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک نیستید. حتی به ایده خیلی بزرگ هم نیاز نیست. کارهای خیلی بزرگ، با ایدههای کوچک آغاز شده و با پشتکار و استعداد صاحبان این ایده، توسعه یافته و تجاری سازی شده است. شاید خیلی از خوانندگان کتاب بعد از خواندن این هزار نکته کلیدی در کسب و کارهای موفق اینترنت، علاقمند باشند تا راهکارهایی ساده برای راه اندازی یک فعالیت اینترنتی در اختیار داشته باشند.
بهترین ایده های کارآفرینی
فعالیتی که میتواند زمینههای یک کسب و کار بزرگ را فراهم کند. فراموش نکردیم که گوگل از گاراژ منزل دو بنیانگذارش آغاز به کار کرد و مایکروسافت و اپل هم در ابتدای کار، برنامه نویس معمولی سخت افزارهای مختلف بودند و آمازون هم یک سایت محلی بود که بعداً جهانی شدند. از کوچک شروع کنید، اما بزرگ ببینید. اجازه بدهید به اندازه تجربه ای که کسب میکنید از بازار پر رقابت، سود دهی داشته باشید و فرآیند رشد منطقی و متعادلی و نه با موج سینوسی وحشتناک! را تجربه کنید.
این ایدهها، بخشی از دریای بزرگ ایدهها برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی و پر رونق وب است و البته هیچ تضمینی برای موفقیت آن وجود ندارد. همه چیز به شما و استعداد و پشتکار شما بستگی دارد. نکاتی که در ادامه معرفی شده است، در واقع راه حلهایی کوچک برای طراحی یک پرتال خلاق میباشد ان هم با ایدههایی کوچک. ایدههایی که میتواند همه سلیقهها و علاقمندان به راه اندازی کسب و کار در وب را تا حدودی پوشش دهد و بستر یک نوآوری در سرزمین دیجیتال را پایه گذاری کند.
دنیا، دنیای خلاقها است که با کاربردی کردن خلاقیت، نوآوریهای شگرفی را به جامعه ارائه میدهند و راه موفقیت را سریع تر میپیمایند. همواره در دنیای مجازی برای راه اندازی یک سایت و طراحی و بارگذاری خلاقانه آن، رویکرد NEVER SAY NEVER را در ذهن داشته باشید و به خودتان بگویید FAKE IT TO MAKE IT. بله! لطفاً الکی فکر کنید! از شروع هیچ کاری هراس نداشته باشید و شکست را به خود تلقین نکنید. به خود انرژی مثبت و موفقیت را تلقین کنید.
بگویید میشود چون شما میخواهید که بشود و میتوانید که بشود. انیشتین، دانشمند بزرگ قرن بیستم همیشه میگفت: قدرت رؤیا، از قدرت علم بیش تر است. این در واقع قدرت خلاقیت انسان است که غیر ممکنها را ممکن میکند و دستاوردهای عظیمی را در حوزههای مختلف، به جامعه بشری عرضه میکند. در دنیای دیجیتال، دنیای صفر و یک، دنیای خلاقیتهای رنگارنگ چند رسانه ای هست که محیط شبیه سازی شده، فاصله شما را با آن چه در ذهن خلاق خود دارید، کاهش داده است. خلاقانه فکر کنید و فعالانه تلاش کنید و امیدوارانه خلق کنید که فاصله بین داشتن و نداشتن، تنها یک خواستن است!
چون:
ایده اول- راه اندازی یک وبلاگ شخصی در اینترنت، میتواند قابلیتهای فردی و تکنیکی شما را در هر زمینه ای به کاربران اینترنت معرفی کند. مثلاً اگر طراح کاتالوگ هستید، نوشتن مطالب جالب و انتشار کارهای قبلی شما در وبلاگ و معرفی وبلاگ به دوستان و درخواست از آن ها برای قرار دادن لینک وبلاگ در سایت و وبلاگ خود، در جذب مخاطب برای شما مؤثر است. هیچ کس یک فرد کاریکاتوریست، خطاط، مترجم، نویسنده، شاعر و متخصص و تکنیسن جوشکاری و طراحی و هنرهای رزمی و موسیقی را از روی چهره و شناسنامه نمیشناسد. اما یک وبلاگ با تولید محتوای روزانه میتواند قابلیتهای فردی و مهارتهای شما را به طیف گسترده ای از مخاطبان معرفی کند که این معرفی، یک امتیاز رقابتی برای شما محسوب میشود در دنیای دیجیتال.
فراموش نکنید که از دنیایی با بیش از ۲ میلیارد کاربر فعال و باسواد صحبت میکنیم. این فرصت را غنیمت شمریدش ارزش! حتی با یک وبلاگ هم میتوان کسب و کار راه اندازی کرد و خلاق بود و درامد کسب کرد. نیاز به راه اندازی پرتالی با میلیونها تومان هزینه و منابع انسانی متخصص نیست. ابزارهای رایگان طراحی و راه اندازی وبلاگ را بررسی کنید و تلاش کنید تا به جرگه جامعه وبلاگ نویسان جهان بپیوندید. هر وبلاگ، یک رسانه است و به قول مک لوهان، رسانه همان پیام است! رازهای نهفته در وبلاگ نویسان موفق را بیش تر مطالعه و تحقیق کنید.
ایده دوم- اگر شرکت دارید و این شرکت در ابتدای راه است، ایرادی ندارد. برای این شرکت کوچک و قابلیتهای آن، وب سایتی راه اندازی کنید. بر اساس هزار نکته ای که آموختید، حتی الامکان برای معرفی مطلوب این پرتال به جامعه مخاطبان هدف و غیر هدف، از یک زبان زنده بین المللی نیز برای بارگذاری صفحات آن استفاده کنید. بعضاً پیشنهاداتی دریافت میکنید از جاهایی که هیچ گاه در ذهنتان خطور هم نمیکرد! این جادوی وب است!
جادوی وب آن است که صفحات پرتال شما که به خوبی توسط راهکارهای بهینه سازی پرتال در موتورهای جست وجو نمایه شدهاند، در نتایج موتورهای جست وجو ظاهر میشود و لینک خور پرتال شما افزایش مییابد. لینک خوری بیشتر، یعنی مخاطب بیش تر و مخاطب بیش تر یعنی درامد بهتر. اکنون شما هستید که بر اساس رازی که در طراحی وب خود استفاده کردید، مخاطب را حفظ کنید. حفظ کردنی همانند روش بکر آمازون.
ایده سوم- وب سایتی راه اندازی کنید تا دیگران بتوانند نظرات خودشان را درباره موضوعات مختلف و در چارچوب موضوع پرتال شما، به اشتراک بگذارند. مانند انجمنهای اینترنتی یا شبکههای اجتماعی و مسائلی از این دست. کرالر های فضول موتورهای جست و جو، کاربران زیادی را به سمت وب سایت جدید شما هدایت میکنند و تولید محتوای پرتال شما سبب میشود تا در نتایج موتورهای جست و جو ظاهر شوید.
این یعنی افزایش تعداد مخاطب و در نهایت افزایش کاربری سایت شما که منجر به تبلیغات و سود آوری هر چند اندک برای شما میشود. این یعنی، شما بستر خیلی از فعالیتهای پر مخاطب در وب را بر اساس سلیقه و قانون و فرصتهایی که وجود دارید، راه اندازی کنید. بستر سازان، فرصت آفرین هستند و فرصت آفرینان، کارآفرینان موفقی در سرزمین دیجیتال میباشند.
ایده چهارم- وبلاگ یا بخشی از سایت خود را به ارزیابی یا مرور برخی از کالاها و خدمات عرضه شده در سایتهای مشهور اینترنت اختصاص دهید. مثلاً کتابهای آمازون یا کتابهای ناشران ایرانی و خارجی را نقد کنید یا فلان خدمات بهمان پرتال را ارزیابی کنید. خیلی از سایتها برای این خدمات، به شما پول میدهند. چرا که شما به طور غیر مستقیم برای آنها تبلیغ میکنید و مخاطبان و موتورهای جست وجو را نسبت به کلید واژهها و محتوایی که تولید میشود، حساس میکنید.
این حساسیت زایی، فرصت خوبی برای توسعه کسب و کار هر چند کوچک شما خواهد بود. فراموش نکنید که هیچ پرتال موفقی، از روز نخست صد هزار بازدید در روز نداشته است! این روشی است که میتوانید مخاطب کسب کنید و آرام آرام، یک تحلیل گر مهم با مخاطب بالا و جذب آگهی تبلیغاتی را برای خود کسب کنید. شاید همین، مقدمه راه اندازی یک کسب و کار مجزا برای شما و دیگران شود.
ایده پنجم- گزارش روزانه فعالیتها یا تجربههای خود را در زمینههای مختلف در یک دایرکتوری وبی طبقه بندی کنید. شاید این اطلاعات و مدارک مناسب خیلی از کاربران اینترنت باشد که به دنبالان هستند. هر نیازی، معمولاً نیازهای دیگر را طلب میکند و با این کار، میتوانید مشاور اینترنتی کاربران مراجعه کننده به سایت خود باشید و درآمد زایی کنید. درآمد زایی اینترنتی، سرقفلی و سرمایههای میلیون دلاری نیاز ندارد. کمی تأمل و تفکر بایدت!
مثلاً لینکهایی برای دانلود کتابها، نشریات، مقالات، تصاویر و خلاصه هر موضوع مهمی که فکر میکنید، خیلیها به دنبال آن هستند را بر اساس قانون و حریم خصوصی و کپی رایت، در پرتال خود ارائه کنید تا محفلی باشید برای معرفی پتانسیلهای موجود به برخی از کاربران و راهی برای درآمد زایی. صدها هزار دایرکتوری و یلوپیچ در اینترنت، همین رفتار درآمد زایی اینترنتی را در دستور کار دارند. طبقه بندی اطلاعات مختلف در موضوعات گوناگون، کسب و کار موفقی امروزه در وب میباشد. یادتان نرود که یاهو هم، اول، یک دایرکتوری وبی بود بعد تبدیل به ۱۰ غول بزرگ اینترنت شد.
ایده ششم- اگر شما یک سایت یا وبلاگ درباره گردشگری راه بیاندازید و فقط به معرفی کتاب در این عرصه مشغول شوید، احتمال این که بعد از مدتی، دهها شرکت و موسسه و گردشگر از داخل و خارج از کشور، با شما برای خدمات مختلف تماس بگیرند بسیار زیاد است. البته به شرطی که در پرتال خود، تخصصی به این موضوع متمرکز شوید و تولید محتوای نوآورانه و اختصاصی داشته باشید. پرتالهای فعال در عرصه گردشگری ایران و حتی جهان را نگاه کنید.
ایدههای زیادی میتوانید بگیرید که بر اساس آ ن میتوانید پرتالی نوآورانه خلق کنید و نقاط ضعفهایی که مشاهده کردهاید را در این وبگاه جبران کنید و محصولی جدید به بازار بدهید. محصول شما دیجیتالی است اما میتواند بازار خودش را داشته باشد. با سبک و سیاقی که شما دوست دارید.
مثلاً کم تر پرتال گردشگری هست که تصاویر و فیلمهای ویدئویی کاربران عادی را درباره مناطق مختلف گردشگری و تاریخی در پرتال خود منتشر کند و کاربران را برای به اشتراک گذاری این اطلاعات ترغیب و تشویق کند. شما چنین بستری را فراهم کنید و در کنارش، تورهای لحظه آخر را به مخاطبان معرفی کنید. از رستورانها و فروشگاههای شهرهای مقصد گردشگری نیز بخواهید در ازای تبلیغ در پرتال شما، مشتری به آن ها معرفی میکنید که با تخفیف، کالا و خدمات آن را خریداری کند. این یعنی یک تعامل دو طرفه اثربخش در بستر دیجیتال و راهی برای توسعه کارآفرینی دیجیتالی. خیلی سخت نیست! تجربه tripadvisor.com را فراموش نکنید!
ایده هفتم- پرتال معرفی کننده قابلیتهای حرفه ای خود و دوستانتان. اگر فکر میکنید شما و چند تن از دوستانتان معلمان خوبی برای تدریس دروس دبیرستانی یا حتی دانشگاهی هستید و بعضاً امکان انجام امور تحلیل آماری با نرم افزارهای مختلف و ترجمه برخی زبانها به فارسی را دارید، یک پرتال خدمات دهی تخصصی دانشگاهی میتواند در جذب مخاطبان زیادی مؤثر باشد. صدها پرتال پر مخاطب فارسی که در یک دهه اخیر در این عرصه راه اندازی شده است، خود نشان دهنده اهمیت موضوع میباشد.
یعنی همیشه نباید شما همه فن حریف باشید. بازاری از فرصتهای مختلف را در اینترنت ایجاد کنید. حتی اگر ۱۰ صفحه وب باشد! تلاش کنید پرتال خود را بر اساس کلید واژههای خاص، به رتبههای بالا در موتورهای جست وجو برسانید. همین تبلیغ و راهکار کافی خواهد بود تا مشتریان زیادی را برای خود جمع و جور کنید. درامد زایی با انجمنهای اینترنتی تخصصی و موضوعات عمومی، امروزه خیلی رواج یافته است. applyabroad.org الگوی خوبی است!
ایده هشتم- پرتالی برای معرفی خدمات عمومی در اینترنت راه اندازی کنید. مثلاً در فلان سایت فلان بازی اینترنتی در دسترس است و در بهمان پرتال، فایل مقالات علمی فلان نشریه علمی قابل دانلود است و مسائلی از این دست. خبرهای ناب دادن از مسائل مختلف، در جذب مخاطب و درامد زایی بسیار تأثیر دارد. کاری که شاید سایتهای بزرگ و خبری از انجام آن غافل باشند. خیلیها می گویند، اینترنت آن قدر بزرگ شده است که هزاران پرتال، باید راه اندازی شود تا اخبار خود اینترنت و سایتهای آن و اتفاقاتی که در آن میگذرد را اعلام و معرفی کند. یعنی به زبان دیگر، پول در باز نشر اطلاعات در دنیای مجازی است! سایتهای مرتبط با سبک زندگی، مدلهای خوبی برای شما میباشد.
ایده نهم- دوست دوست شما یا آشنای فامیل شما، نقاش یا خوشنویس قهاری هست و برای فروش آثار هنری خود، همواره با مشکل رو به رو است. با کم تر از صد هزار تومان میتوانید پرتال معرفی مالتی مدیای این آثار هنری را راه اندازی کنید و از یک نفر تا میلیونها نفر مخاطب داشته باشید. وب سایتهای اطلاع رسانی آثار هنری، بازدیدکننده معمولاً بیش تر از گالریهای هنری کشورها دارند. این موضوع مهمی هست. همواره فرصت سازان در عرصه دیجیتال، برنده بودهاند. از این نکته غافل نشوید! برای اشخاص عادی، سایت طراحی کنید تا آن ها مجازی شوند و خدمات جانبی به آن ها بدهید.
ایده دهم- حتی اگر موضوعی برای انتشار ندارید و خود نیز صاحب اطلاعات در زمینه ای خاص نیستید، میتواند با راه اندازی یک پرتال و یا یک وبلاگ رایگان و ساده، گفتههای بزرگان علم و فناوری و فرهنگ و هنر و سیاست را به زبانی که دوست دارید، با ذکر منبع در مجموعه اینترنتی خود منتشر کنید. با این کار، در دراز مدت مخاطب خواهید داشت و مخاطب هم که می دانید یعنی چه!
ایده یازدهم- پرتال فروش آثار هنری، موضوع خوبی است. شما اگر یک نقاش یا مجسمه ساز یا خوشنویس نیستید، میتوانید فرصتی فراهم کنید تا دیگران آثارشان را به رایگان یا غیر رایگان در پرتالی که شما راه اندازی کردهاید عرضه کرده و با معرفی آن، درامد داشته باشید و به فروش آثار هنری و انجام یک کار فرهنگی ارزنده در وب، مبادرت کنید. نه تنها برای دوستان و آشنایان، بلکه بستری برای معرفی آثار فعالان عرصههای مختلف هنری.
ایده دوازدهم- خیلیها طراح بازیهای کامپیوتری و موبایل هستند و خیلیها هم علاقمند به دانلود یا خرید این نرم افزارها. اما به زبان فارسی این اطلاعات را به راحتی پیدا نمیکنند. حتی یک وبلاگ معرفی کننده چنین اطلاعاتی میتواند برگ برنده برای درامد زایی شما باشد. سایتی برای تحلیل بازیهای اینترنتی راه اندازی کنید. به نمونههای حاضر هم کاری نداشته باشید. ایده خود را عملی و تجاری کنید!
ایده سیزدهم- ایده فروشی هم، ایده جالبی هست برای راه اندازی یک کسب و کار. خیلیها ایده دارند و خیلیها هم این ایدههای مختلف در عرصههای گوناگون برایشان جالب هست و حاضرند در قالب یک ایده حساب و کتاب دار، هم به شما پول بدهند به عنوان معرفش هم به صاحبش. گفتیم که قبلاً! فرصت سازان عرصه دیجیتال همواره برنده بازی بودهاند. شما هم به جرگه برندهها بپیوندید. سایتهای رایگان معرفی قابلیتهای خدماتی افراد و اشخاص در اینترنت، نمونه ای از این بازار ایده پردازی و فرصت سازی هستند. سایت فروش ایده، حرکت خلاقانه جالبی است و نمونه بازاری خوب ندارد.
ایده چهاردهم- سایت آموزش مسائل هنری و موسیقی! ایده بدی نیست. شاید شما یک گیتاریست خوب یا یک تایپیست خوب هستید! با راه اندازی یک پرتال یا یک وبلاگ رایگان، به آموزش نوازندگی گیتار یا تایپ پرداخته و نکات مختلف را از مقدماتی تا پیشرفته، به صورت عکس و متنی و حتی ویدئو آموزش دهید. پشتکار داشته باشید و مجموعه خود را به دیگران معرفی کنید تا مخاطب و مشتری به سمت شما بیاید.
ایده پانزدهم- پاسخ به سؤالات در زمینههای مختلف. نیازمند گروهی از متخصصان است، اما ابتدا میتوانید از چند متخصص در زمینههای مختلف درخواست همکاری کنید. یک سایت یا وبلاگ پاسخ به پرسشهای کاربران در زمینه یا زمینههای خاص راه بیاندازید. مثلاً اگر در زمینه ویراستاری علمی مقالات برای انتشار در نشریات بین المللی یا اصول ثبت شرکت یا حل مسائل فلان درس دانشگاهی تخصص و آگاهی مطلوب دارید، با راه اندازی یک مجموعه اینترنتی پرسش و پاسخ رایگان، فرصت سازی میکنید. با این راهکار، مخاطبان مختلف به سمت سایت شما متمایل شده و در سایتهای جست و جو، به واسطه محتوایی که تولید کردید، رتبه بندی و طبقه بندی میشوید. پس از مدتی، درخواهید یافت که چه کاربران ناشناس و رهگذری به سایت شما مراجعه کردند و با ارسال یک پست الکترونیک، از شما درباره تخصصتان درخواست کمک کردهاند! خیلی ساده است. اگر سخت نگیرید و امیدوار باشید.
ایده شانزدهم- خبرنامه ای اینترنتی درست کنید و اخبار محله و شهری که در آن زندگی میکنید را دران منتشر کنید و به دوستان و آشنایان معرفی کنید. با ارسال خبرنامه به پست الکترونیک آن ها و اشتراکان بین دیگران، ظرف مدتی درخواهید یافت که پرتالی با ۱۰ بیننده در روز، به هزاران بیننده تبدیل شده است. در حالی که شما فقط سه خبر در روز منتشر میکردید. سایتهای خبری مشهور فارسی و غیر فارسی اینترنت، از همین جاها شروع کردهاند. در داخل این خبرنامه میتوانید، آگهیهای متنی و تصویری متعددی را قرار داده و منتشر کنید. اکنون در میان پرتالهای فارسی، وبگاههای زیادی هستند که آگهی شما را به صدها هزار پست الکترونیک کاربران ایرانی و خارجی ارسال میکنند. بنابراین از این فرصت در طراحی پرتال اثربخش با خدمات خلاقانه استفاده کنید.
ایده هفدهم- محتوا تولید کنید. در هر موضوعی که می توانید و آنها را دسته بندی کنید. موتورهای جست و جو، به سمت شما خواهند آمد و سایت شما را در فهرست نتایج جست و جوی کاربران بر اساس کلید واژههای مختلف قرار میدهند و بعد از مدتی مخاطب خواهید داشت و مخاطب یعنی…! چه بهتر که تولید محتوای چنین پایگاه های عمومی، بر اساس قابلیتهای فردی و تکنیکی شما و دوستانتان باشد تا پرتالی مخاطب پسند و حرفه ای باشد.
ایده هجدهم- به نظر شما زن و شوهرهای جوان به چه اطلاعاتی نیاز دارند؟ راه اندازی سایت اطلاع رسانی درباره این نیازها و خدمات میتواند راهکار خوبی برای درامد زایی باشد. هنوز سایتهای زیادی برای معرفی تالارهای عروسی، مؤسسات خدمات فیلم و عکس و تزیین سفره عقد و مسائلی از این دست، یکجا راه اندازی نشده است. شما از پیشگامان باشید. اگر قصد جذب مخاطب فرا مرزی هم دارید برای اطلاع رسانی و ایده فروشی، سایت را به زبانهای مختلف راه اندازی و معرفی بین المللی کنید.
ایده نوزدهم- اگر صاحب ایده، اختراع، اکتشاف و برنامه ای خاص هستید که فکر میکنید میتواند تجاری سازی شود، اطلاعات خود را به صورت یک فایل ویدئویی منتشر کنید و لینک این فایلها را به افراد گوناگون معرفی کنید. خیلی وقتها، اشتراک گذاری فایلهای ویدئویی حاوی مطالب تجاری، با فیدبک های خوبی برای صاحبش همراه بوده است. ایدههای افرادی که اختراع یا اکتشاف ثبت شده دارند، هیچ گاه در پرتالهای فارسی منعکس نشده است و بانک اطلاعاتی مطلوبی برای آن وجود ندارد. شایسته است محفلی برای معرفی و تبلیغ ایدههای تجاری ثبت شده راه اندازی کنید تا از این راه هم به تجاری سازی ایدهها اقدام کنید و هم نخبگان را در فرآیند کارآفرینی مبتنی بر وب یاری کنید. کسب و کار از طریق شبکههای اجتماعی ویدئویی را فراموش نکنید. تجاری شدن یک ایده و راه اندازی کسب و کار، حتماً سایت نیاز ندارد. تبلیغ یک ویدئو نیز میتواند خیلی راهگشا باشد.
ایده بیستم- درباره بهترینها بنویسید. بهترینها را ستایش کنید و دیگران را برای بهترین بودن ترغیب کنید. چنین محتواهایی میتواند مخاطب آفرین باشد و مخاطب هم یعنی… مردم، همواره دوست دارند درباره برترینها، بهترینها، موفقترینها، شادترینها، پول دارترین، مطرحترینها و این جور مسائل اطلاع کسب کنند. پرتالی که فقط بر روی چنین موضوعاتی متمرکز باشد خیلی نداریم. این ایده دیجیتالی خوب را بقاپید!
بررسی پرونده تاریخ کارآفرینی دیجیتالی جهان در دو دهه اخیر نشان میدهد که حتی مسخرهترین ایدهها هم، توانسته است میلیونها و بعضاً میلیاردها دلار، ارزش بازاری کسب کند. پرتالی که شما فقط ۱۴۰ کاراکتر دران اجازه داشته باشید بنویسید! (Twitter.com) یا پرتالی که مردم، کالاهای دست دوم خود را درآن به فروش برسانند (donedeal.com). فقط خلاق باشید و پشتکار داشته باشید. اینها، اهرمهای موفقیت در کارآفرینی دیجیتالی است. در بخش اول، ۲۰ ایده دیجیتالی جالب معرفی شد. در این گفتار نیز به معرفی ایدههای دیگری میپردازیم و چندین الگوی موفق تجاری ایرانی و خارجی را به علاقمندان معرفی میکنیم.
اگر شما هم ایده کارآفرینی جالبی دارید، به ما معرفی کنید.
۲۱- داستان سمساریهای مجازی پر درامد همچنان ادامه دارد. semsari.com فقط میتواند یک ایده باشد. خیلیها وسایلی دارند که قدیمی هست و به آن نیازی ندارند. مثلاً ظرفی مسی و متعلق به ۴۵ سال پیش یا جعبه طلای چوبی یا تمبری متعلق به ۶۰ سال پیش. خیلیها هم هستند عاشق این چیزها بوده و حاضرند برای خریدان ها پول بدهند. حتی پولهای کلان. چرا شما معرف این کالاها نباشید؟ حتماً قرار نیست در اول کار ۱۰۰۰ موضوع را معرفی کنید. با معرفی ۱۰ کالا شروع کنید. آمازون و ebay هم اینطوری شروع کرد و اکنون آمازون شده است. سمساری اینترنتی، در سالهای اخیر خیلی باب شده است. پرتال preloved.co.uk از سایتهای مطرح انگلیس در زمینه خرید و فروش اجناس دست دوم در این کشور است. الگوی تجاری این سایت جذاب است.
این سایت، هم اکنون ۵٫۸ میلیون کاربر ثبت شده دارد و در سال گذشته میلادی، بیش از ۱٫۴ میلیارد دلار کالای دست دوم در این سایت، برای فروش آمده شد که در ۵۰۰ categories عرضه شده است. سایت حراجی مشهور سوئدی به نام ترادرا دات کام نیز، میتواند ایدههای خوبی به شما بدهد.
این سایت در نشانی tradera.com ارائه شده است و روزانه صدها هزار سوئدی، کالاهای مختلف خود را از ماشین تا دمپایی، از طریق این سایت حراجی آنلاین، عرضه میکنند.
۲۲- اگر ده تا رفیق دارید که در ده موضوع تخصص دارند، از آنها بخواهید نظرات و اطلاعات شغلی خود را راجع به موضوع کاری، به صورت روزانه یا هفتگی یا ماهانه در اختیار شما قرار دهند و شما آن ها را در سایت منتشر کنید. با طبقه بندی اطلاعات و مدیریت بهینه آن، میتوانید ظرف مدتی، به منبع اطلاع رسانی شغلی و تخصصی تبدیل شده و حتی فرصتهای شغلی کارفرمایان را در سایت تبلیغ کنید. در بخش اول هم گفتیم که راه اندازی پرتالهای اطلاع رسانی تخصصی و حتی عمومی در زمینههای گوناگون مورد نظر مردم، میتواند جالب توجه باشد. مثلاً اگر در زمینه خودرو تخصص دارید یا آشپزی، پرتالی تخصصی در این عرصه راه اندازی کنید مثل: alamto.com.
سایتهای عمومی در اینترنت زیاد است، اما شما میتوانید سایتی مثلاً درباره تعمیر تخصصی خودرو راه انداز ی کنید و به صورت مالتی مدیا، در این زمینه اطلاع رسانی کنید. یا ویدئوهای مربوط به آشپزی ملل را در سایتتی به همین نام بارگذاری کنید. اکنون با مدیریت محتوای منتشر شده در وب نیز، میتوان هزاران استارت آپ موفق را راهبری کرد.
بهترین ایده های کارآفرینی
۲۳- کودکان و نوجوانان در دنیای اینترنت، غریب هستند و با وجود آن که سایتهای زیادی برایانها راه اندازی شده است، اما همچنان والدینان ها برای دریافت مشاورههای اینترنتی و پایگاههای مناسب، با سردرگمی بعضاً مواجه میشوند. کارآفرین اینترنتی حوزه کودکان باشید. مهد کودکهای خوب، اسباب بازیهای خوب و ارزان، کتابهای جدید نقاشی کودکان، لباس فروشیهای جدید، اخبار کودک و مشاورههای پزشکی کودک برای والدین را در سایتی ارائه کنید. این یک بازار ناشناخته است که به قولی، “دست” در آن زیاد نشده است! حتی راه اندازی سایتهای آموزشی برای کودکان نیز میتواند راهکار خوبی برای درآمد زایی باشد. حتی میتوانید دایرکتوری وبی برای معرفی صدها سایت داخلی و خارجی در زمینه کودکان و نوجوانان را معرفی کنید.
چنین دایرکتوریها و بانکهای اطلاعاتی همواره با استقبال والدین مواجه میشود. خدمات و محصولاتی که مرتبط با مادران و والدین کودکان نیز میباشد، میتواند در کنار محصولات و خدمات پرتال شما ارائه شود. برای راه اندازی کارآفرینی در فضای وب، این ایده خوبی است.
بهترین ایده های کارآفرینی
۲۴- یک سایت ارائه دهنده آمار تصویری راه اندازی کنید. شاید خیلی از شرکتهای خارجی دوست داشته باشند به زبان غیر فارسی بدانند که وضعیت فلان بازار صنعتی، فلان شاخص بورس، رشد فلان سبد کالا یا شاخص اقتصادی و صنعتی در زمانهای مختلف چگونه بوده است. اما پیدا کردن چنین دادههایی در یک مکان و در تخصصهای مختلف، آسان نباشد. چنین نیازی را میتوانید پاسخ دهید و به ازای اطلاعات تکمیلی، درآمد کسب کنید. پرتالهایی مانند تک اسپات یا techspot.com رفتار اطلاع رسانی و مدل کسب و کار خوبی را در ذهن شما متصور خواهد کرد.
دنبال این حوزهها باشید. به این فکر کنید که اگر یک شرکت هلندی بخواهد در زمینه محصولات کشاورزی کشور، اطلاعاتی کسب کند، آیا باید به سایتهای فارسی کشاورزی مراجعه کند؟ یا این که اگر شما اخبار اجمالی این حوزه را به زبان هلندی یا فرانسوی، ارائه کنید، به شما مراجعه خواهد کرد؟ همه اینها، ایدههای دیجیتالی خوب را برای شروع یک کسب و کار آی تی مدار تشکیل میدهد. به این موضوع فکر کنید که اکنون، با توسعه کسب و کارهای مختلف در عرصههای گوناگون در ایران، به جز پرتالهای خبری رسمی و خبرگزاریها و بعضاً نشریات تخصصی، پرتالهای تخصصی چند زبانه بسیار کم است.
شما میتوانید یک یا چند مورد از صدها موضوع جالب تخصصی صنعتی را انتخاب کرده، با همفکری با دوستان و متخصصان امر، نسبت به اطلاع رسانی در این عرصه به زبانی غیر فارسی اقدام کنید. در بلند مدت، میتوانید لینکی بین متقاضیان خارجی با شرکتها و کارخانجات داخلی باشید. همان کاری که علی بابا، در دهه نود میلادی آغاز کرد و الان، غول B2B جهان شده است.
بهترین ایده های کارآفرینی
۲۵- درسهای آنلاین راه اندازی کنید و از کاربران بخواهید برای دریافت اطلاعات بیش تر درباره دروسی که در اختیار دارند، باید ثبت نام کرده و هزینه ای پرداخت کنند. راهکارهای که در یک دهه اخیر در حوزه آموزش الکترونیک در دنیا، بسیار مرسوم شده و مخاطب زیادی کسب کرده است. مثلاً آموزش از راه دور زبان فارسی به علاقمندان به یادگیری این زبان و یا کلاسهای اینترنتی آشپزی، گل آرایی، حسابداری و موضوعات هنری، میتواند مخاطبانی را به سمت آموزشگاه اینترنتی شما سوق دهد.
راه اندازی سرویس آموزش مجازی شرکتها، مؤسسات، آموزشگاهها و حتی باشگاههای ورزشی میتواند راه حل خوبی برای توسعه چنین کسب و کارهایی در وب باشد. سایت elearnpars.org که ۴۰۰ موضوع را به شما به صورت مجازی آموزش میدهد، الهام بخش خوبی هست.
اگر به کسب و کاری در زمینه آموزش مجازی علاقمند شدید، میتوانید از خدمات پرتالهایی مانند elearnever.com و یا saravapars.com نیز برای تسریع و تسهیل کسب و کار جوان خود استفاده کنید.
۲۶- پرتال نظر سنجی. هر روز یک نظر سنجی. هر روز یک ایده، نظر از شما. ایده از ما، نظر از شما. جریان سازی مجازی در زمینههای جالب. اگر مظلومی به استقلال نمیآمد، کجا بهتر بود برود؟ یا چرا کیت میلدتون، ملکه مد جهان است یا یک گارسون، عروس ملکه سوئد میشود؟ از این دسته موضوعات جالب بسیار است. به آن ها بپردازید و سایتی در این زمینه راه اندازی کنید.
. شما این فرصت را در پرتال خود ایجاد کنید و با تبلیغات و معرفی پرتال به دیگران، مخاطب جذب کنید. معمولاً در محیطهایی که کاربران، به ارائه نظر میپردازند، بحثهای داغ و گوناگون فرعی زیادی نیز شکل میگیرد که به افزایش مخاطب پرتال کمک میکند و بعد به آگهی و درامد زایی. مؤسسات بزرگ آمارگیری و نظر سنجی، کار خود را از همین جاها آغاز کردند.
اکنون هم میان پرتالهای خبری فارسی این قضیه خیلی متداول شده و منجر به داغ شدن مباحث بر روی محتوای تولیدی شده است. سایتی مانند پارس بین، parsbin.com الگوی خوبی هست.
۲۷- خیلیها از جمله دانش آموزان و دانشجویان، دوست دارند درباره تکنیکهای انجام برخی از امور ضروری خود، راه حلها و راهکارهایی بخوانند و بدانند. مثلاً چگونه میتوان در ۳ روز، یک کتاب تاریخ ۲۰۰ صفحه ای را مطالعه کرد و برای امتحان آماده شد. یا این که بهترین روشها حل سریع مسائل ریاضیات مهندسی چیست یا این که تکنیکهای تند خوانی و خوش خط نویسی چگونه است. همه این موضوعات، در کتابها یا پرتالهایی ارائه شده است اما بعضیها فرصت گشتن و یافتن آن را ندارند. سایت studentuniverse.com که خدمات پرواز را به دانشجویان ارائه میدهد با تسهیلات و تخفیفات مختلف، یک الگوی خوب است.
اگر وبلاگ یا پرتالی برای مطرح کردن چنین موضوعات فوری و ضروری برای جامعه هدف خود راه اندازی کنید، قطعاً مخاطب خوبی خواهید یافت. البته هر کاری میکنید با ذکر منبع باشد و رعایت حقوق صاحب اثر. دانش آموزان و دانشجویان را دریابید. این قشر، بسیار در فضای مجازی مغفول ماندهاند. سایت خوبی برای ارائه یکپارچه یا تخصصی نیازهای اطلاعاتی و خدماتیان ها، وجود ندارد.
شما به طور تخصصی به مقولات دانش آموزان و دانشجویان بپردازید. بیش از ۱۰ میلیون نفر در کشور یا دانش آموز هستند یا دانشجو. مخاطب گستردهای دارید. فکر کردهاید که هنوز دانش آموزان کشور، یک شبکه اجتماعی مطلوب ندارند یا سایتی برای تبادل ایده در اختیار ندارند؟! این ایدههای دیجیتالی ناب را در نظر داشته باشید.
۲۸- باز نشر مطالب و محتواهای تولید شده که به اشتراک گذاریان ها رایگان و مغایر با اصول حقوق صاحب اثر نیست، میتواند راهکاری برای شروع یک کسب و کار ساده باشد.
مثلاً راه اندازی سایت یا وبلاگی برای انتشار کلیه تصاویر روزانه خبرگزاریهای داخلی در زمینههای مختلف ِ میتواند برای خیلیها جذاب و جالب باشد. به همین سادگی. البته باز با رعایت حقوق صاحب اثر. کسب و کار خبر خوانها، کسب و کار خوبی است. هزینه و زمان و سرمایه عجیبی هم نیاز ندارد. اما شما را بسیار مطرح میکند.
۲۹- همواره پرتالهایی که به مقایسه کالاها و خدمات مختلف میپردازند و از جنبههای گوناگونی به ارزیابی موضوعات میپردازند، مورد استقبال شمار گسترده ای از مخاطبان قرار میگیرند. پرتالی راه اندازی کنید که کتابها، موسیقیها، خدمات اینترنتی شرکتها یا لوازم صنعتی تولید شده توسط کارخانجات را به صورت علمی و حرفه ای مقایسه و ارزیابی کنید. در دراز مدت به یک پایگاه مشاوره آنلاین حرفه ای تبدیل خواهید شد. از چند موضوع شروع کنید و پرتال را به دوستان و آشنایان معرفی کنید.
موتورهای جست و جو نیز به کمک شما خواهند آمد و یک کارآفرینی دیجیتالی را تجربه خواهید کرد. راز طراحی وب اثربخش، تنها خلاقیت است و بس. سایت دیجی کالا، یکی ازدلایل موفقیت خود را در ارائه فرصت برای کاربران به نقد و بررسی محصولاتش میداند.
۳۰- خیلی از راهنماهای مکتوب یا به اصطلاح یلو پیج های تجاری و صنعتی که در زمینههای مختلف منتشر میشود، پرتال اینترنتی و وضعیت مطلوبی برای اطلاع رسانی الکترونیکی در اختیار ندارد. مثلاً در زمینه نفت و پتروشیمی، صنایع نساجی، قطعه سازی یا صنف لیتوگرافان. با راه اندازی سایتی که دایرکتوری مختلفی از اصناف و صنایع گوناگون باشد، رفرنس خوبی برای متقاضیان چنین اطلاعاتی فراهم میکنید که مورد علاقه موتورهای جست و جو نیز میباشد. انتشار آگهی بر روی این گونه پرتالها، معمولاً با استقبال فعالان تجارت و صنعت رو به رو میشود.
همواره کسب اطلاعات از مجموعه ای که در موضوع خاص فعالیت میکند، قوی تر و دقیق تر از جست و جوی عمومی در اینترنت برای دنبال کنندگان این گونه اطلاعات است. پرتالهایی مانند www.gdo.ir نمونه خوبی است.
ایدههایی که در این بخش معرفی شد، نمونه ای از هزاران ایده دیجیتالی خوب برای کاربران خوب است که قصد دارند استارت آ پ موفقی را مدیریت و راهبری کنند. ایده خوب، وقتی مکتوب شود و برایان بیزینس پلن نوشته شود و خلاقانه راهبری شود، میتواند با کمترین سرمایه، میلیونها تومان بازدهی سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاران به همراه داشته باشد. فضای مجازی، قابلیتهایی دارد که باید به آن توجه کرد و از آن ها به خوبی استفاده نمود.
اگر شما هم ایده جالبی دارید، به ما معرفی کنید.
۳۱- کتابهای الکترونیکی رایگانی در اینترنت در اختیار علاقمندان است، به زبانها و موضوعات گوناگون. چرا شما این مجموعه رایگان را با حفظ حقوق قانونی آنها، جمع آوری و به اشتراک نگذارید؟ خیلیها دوست دارند کتاب الکترونیکی درباره موضوع خاص در اختیار داشته باشند، اما بلد نیستند که در کجا باید این اطلاعات را به زبان فارسی بدست آورد. شما این فرصت را شناختهاید و میتوانید کسبی راه اندازی کنید!
سایت free-ebooks.net مدلی خوبی برای استارت آپ های علاقمند به کتاب الکترونیکی است
سایتهایی مانند parsbook.org، ketabnak.com، irpdf.com، fidibo.com، takbook.com، ketabesabz.com نمونه ای از دهها سایت فعال در این عرصه می باشد که ایدههای خوبی هستند.
۳۲- تصور کنید اطلاعات ۲۰۰۰ شرکت در زمینههای مختلف را در پرتال خود به صورت متنی و تصویری در ۲۰۰۰ صفحه به زبان فارسی منتشر کردید. صد درصد این محتواها مورد استقبال موتورهای جست وجو قرار میگیرد و برای شما، کاربر و مخاطب به همراه میآورد. هر اندازه این اطلاعات غنی شده و حرفه ای باشد و شیوههای بهینه سازی سایت برای موتورهای جست و جوی فضول وب را رعایت کرده باشید، مخاطب پذیری شما افزایش مییابد. این راه ساده ای برای تولید محتوا و به اشتراک گذاری اطلاعات است.
خیلیها درباره شرکت ایکس اطلاعات دارند. اما نمیدانند که شرکت ایکس، پرتالهایی برای کارآموزی و بورسیه تحصیلی به دانشجویان و پروژههای تحقیقاتی گوناگون برای علاقمندان دارد. این اطلاعات خاص را شما شناسایی و در دایرکتوری اطلاعاتی خود منتشر کنید. چرا که شما فرصت شناس دیجیتالی هستید! مهم این هست که شما بتوانید، موضوعات جالبی را که خیلی از پرتالها به آن توجه نمیکنند، در دسته بندیهای مختلف، در پرتال خود ارائه کنید. این ایده دیجیتالی ارزنده را در ذهن داشته باشید. دیلی فاینانس، ایده خوبی هست.
سایتهای صنعتی و بازرگانی مختلف کشور، درعرصه های گوناگون، اخباری دارند که معمولاً مد نظر خبرگزاریها و کاربران مختلف وب قرار نمیگیرد، اما محتوای مهمی هستند که مناسب قشر زیادی از افراد است. مثلاً فعلان بانک، فلان مسابقه را برگزار میکند یا فلان شرکت، از فلان ایدهها حمایت میکند یا فلان کارخانه، اطلاعات فلان موضوع را در پرتال خود منتشر کرد یا ویدئو رونمایی از فلان دستگاه یا کتاب یا سرویس جدید فلان مجموعه، منتشر شد. اینها را شما میتوانید در یک پرتال صنعتی یا تجاری دسته بندی کرده و منتشر کنید. در بخش اول این سلسله مطالب، به اهمیت مجلات سبک زندگی دیجیتالی اشاره کردیم. این مجله، میتواند رویکرد تخصصی هم داشته باشد.
۳۳- نکات کلیدی و ترفندهایی در زمینه ای خاص! هر زمینه ای که فکر میکنید. عنوان خوبی برای یک وبلاگ یا پرتال اطلاع رسانی مخاطب پذیر است. چطور، خود را از حالت deactive در فیسبوک خارج کنیم. بهطور بفهمیم چه کسانی در یاهو مسنجر، invisible تشریف دارند. چطور بفهمیم سایت سیان آن در ۱۵ سال پیش چطور بوده است. چطور، افراد را فالو کنیم و فالوور زیاد کسب کنیم. چطور بفهمیم پر بینندهترین سایتهای وب کجاست. چطور بفهمیم که کجا بورسیههای تحصیلی ارائه میشود. آخرین فرصتهای شغلی در فنلاند کجاست. چطور میشود نان بربری در خانه درست کرد. چطور میشود تارت توت فرنگی هلندی درست کرد… اینها نمونه ای از میلیونها موضوع جذاب و جالبی است که میتوان در قابل ترفندهای جالب و جذاب و کوتاه، به کاربران ارائه کرد. یادتان باشد که خیلیها دنبال نکات سریع هستند. دنیایی از ترفندها و حقه ای و مشاورهها را میتوان در داخل یک سایت، دسته بندی کرد و ارائه نمود و از قبالان، کار ایجاد کرد. سایت helpingyouonline.net نمونه خوبی است.
سایتهایی مانند tarfandha.net، tarfandestan.com، ybbhelper.ir، tarfandsara.ir و taktarfand.ir مشتی نمونه خروار سایت ترفند باز در اینترنت است که میتوان از آن به عنوان الهام بخشی، استفاده کرد.
۳۴- در هر زمان و مکان، شهروندان به آداب و سنتهای مختلفی در لباس پوشیدن و غذا خوردن و مسافرت کردن و صحبت کردن و نوشتن و مسائلی از این دست، روی میآورند و به قولی هر زمان، یک چیز مد میشود! این مدها را شما در سایتی جمع آوری و بر رویانها با کمک دوستانتان بحث و بررسی کنید. یعنی تولید محتوای عمومی برای کاربران عمومی که به ظواهر توجه میکنند و الان هم شمارشان در اینترنت صدها میلیون نفر است! ایده بدی هست؟ سبک زندگی دیجیتالی مخصوص پوشاک و سلایق ملل راه اندازی کنید. بسیاری از شرکتها مد و تبلیغات به سمت شما خواهند آمد. به vayable.com توجه کنید. مدل کسب و کار دیجیتالیان را بررسی کنید.
سایت vayable، نمونه موفق خوبی برای الهام گیری برای افرادی است که قصد دارند، شبکه اجتماعی سلیقهها و سنتها را از افراد مختلف بگیرند و منتشر کنند.
۳۵- انجمنهای الکترونیکی در موضوعات خاص. نرم افزارهای رایگان زیادی برای راه اندازی چنین پرتالهایی وجود دارد. از آن ها استفاده کنید و مخاطب آفرینی کنید. مخاطب هم که می دانید جه معنایی دارد برای یک کسب و کار؟ (از قدرت wordpress.com غافل نشوید. فرصتی برای انتشار سایت با قابلیتهای متن باز. سایت ۰۰۰webhost.com نیز، سایت شما را که از طریق ورد پرس راه اندازی کردید، تا ۱٫۵ گیگا بایت، میزبانی رایگان خواهد کرد. برای راه اندازی یک فعالیت اینترنتی، این دو وسیله خودش، خیلی از نیازهای شما را برطرف خواهد کرد./
۳۶- اگر شاعر هستید یا نویسنده، نوشتههای خود را در وبلاگ یا پرتالی منتشر کنید. خیلی از ناشران یا روزنامه نگاران، از طریق جست وجو در وب، با نویسندگان و شاعران آشنا میشوند و آن ها را دعوت به همکاری میکنند. به شما گفتیم در هزار نکته باریک تر از مو! که راه جهانی شدن در اینترنت، چند زبانه بودن است. بنابراین اگر میخواهید اشعار شما یا کتاب و نوشته شما در اسپانیا نیز مخاطب داشته باشد و مورد استقبال ناشران اسپانیایی قرار بگیرد، استفاده از دوستانی که اسپانیولی بلد هستند و میتوانند هر از گاهی مطالب شما را به این زبان پر مخاطب ترجمه کنند، خالی از لطف نیست.
۳۷- اگر به موسیقی علاقمند هستید و در نواختن یک ساز، تبحر دارید، قابلیتهای خود را به صورت صوتی و ویدئویی در پرتال یا وبلاگی در اختیار دیگر کاربران قرار دهید. این راهی است برای شناساندن توانمندی موسیقیایی شما به فعالان صنعت موسیقی.
۳۸- پرتالی برای باز تولید اخبار و گزارشهای سایتهای ایرانی و خارجی راه اندازی کنید! ایده جالبی میتواند باشد. در این پرتال، نرم افزارهای خبر خوان و راه اندازی پایگاههای خبری را معرفی و تبلیغ کنید و پورسانت بگیرید.
۳۹- راه اندازی سایتی برای انتقال تجربیات و یافتههای شخصی! از سفر گرفته تا موضوعات شغلی که دانستنان برای خیلیها جالب است! ایده خوبی خواهد بود.
۴۰- شما مترجم زبان نیستید. اما ۱۵ نفر سراغ دارید که در زبانهای مختلف دنیا، قابلیت ترجمه متون را در سطوح مختلف دارند. سایتی راه اندازی کنید و با هزینههای کم، پروژههای ترجمه متون دانشجویان و افرادی که خواهان ترجمه متونی از این ۱۵ زبان به زبان فارسی هستند را دریافت کنید.
در دراز مدت مانند دهها پرتال موفقی که امروزه برای ترجمه آنلاین راه اندازی شده است، میتوانید درامد زایی کنید. سایت worldtranslators.net نمونه خوبی هست. شبکه مترجمین ایران با هدف ارائه خدمات الکترونیکی ترجمه توسط عده ای از متخصصین ایرانی صنعت IT و اساتید فن ترجمه دایر شده است. با گردآوری مجموعه ای از بهترین مترجمین داخلی و خارجی در تمام زمینههای تخصصی و غیر تخصصی بستری برای ارائه خدمات مطمئن، سریع و با کیفیت ترجمه در هر نقطه ای از این کره خاکی که تحت پوشش شبکه اینترنت باشد فراهم نموده است. امکان انتخاب زمان تحویل ترجمه، کیفیت و نیز امکان برقرار نمودن ارتباط مستقیم با مترجم از امکانات ویژه سیستم، می باشد. این ایده خوبی هست.
منبع:behtarinideh.com
http://www.didehshow.com/?p=2750